یکی از پدیدههایی که در سال ظهور اتفاق میافتد و در شمار نشانه های ظهور از آن یاد شده است، بارانهای پیاپی است که تا آن روز مانند آن دیده نشده است.
این بارانها زمینه آبادی و سرسبزی زمین را فراهم میکند و به بهبود وضع زمین منجر میشود؛ چنانکه امام صادق علیه السلام میفرماید:
«اِنّ قُدّامَ القائِمِ علیه السلام لَسَنَةٌ غَیْداقَةٌ یَفْسُدُ فِیها الثَّمَرُ فِی النَّخْلِ فَلا تَشُکُّوا فِی ذلکَ» [1] ؛ «در آستانه [قیام] قائم علیه السلام سالی پرباران خواهد بود که در اثر آن، خرما بر روی نخل میپوسد. پس در این تردیدی به خود راه ندهید».
بارش این مقدار باران پیاپی، کمسابقه و یا بیسابقه است. البته احتمال دیگری نیز وجود دارد که این بارانها، هم زمان و در همه جای زمین ببارد، در این صورت، میتواند جنبه اعجاز داشته باشد.
امام صادق علیه السلام نیز فرمود: «اِذا آنَ قِیامُ القائِمِ مَطَرَ النَّاسَ جَمادِی الآخِرةِ وَعَشْرَةَ اَیّامٍ مِنْ رَجَبَ مَطَراً لَم یَرَ الخَلایِقُ مِثلَهُ...» [2] ؛ «وقتی که زمان قیام قائم علیه السلام فرا رسد، بر مردم باران فرو خواهد ریخت؛ در ماه جمادی الثانی و ده روز رجب؛ بارانی که مانندش دیده نشده است.»
پی نوشت ها:
[1] کتاب الغیبة، ص 449؛ کشفالغمة، ج 2، ص 461.
[2] الارشاد،ج 2، ص 381؛ روضة الواعظین، ج 2، ص 264؛ کشفالغمة، ج2، ص 463.
منبع: دانشنامه مهدویت